perjantai 2. toukokuuta 2014

Herkku kääretortun ohje

 Pohja:

3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta








Täyte:

2 dl vispikermaa
2 dl vanilja rahkaa
100g valkosuklaata
200g mustikoita

Ohje:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenäään kaakao-,leivinjauhe, sekä perunajauho ja siivilöi ne munasokerivaahdon sekaan. Sekoita varovasti. Kaada pellille ja paista 220 asteessa 5 min. Kumoa kevyesti sokeroidulle leivinpaperille, kääri paperin kanssa löysälle rullalle ja anna jäähtyä pyyhkeen alla.


Tällä välin tee täyte: Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita vähän jäähtyneenä rahkan kanssa. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti suklaa-rahka-seokseen. Lisää lopuksi mustikat. Itse lisäsin pakaste mustikat jäisenä.

Levitä seos auki rullatun pohjan päälle. Älä säikähdä sillä täytettä on paljon, mutta kaikki vaan päälle ja sitten rullaat hieman löysemmälle rullalle tortun, ettei täyte valu ulos. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua :)

4 kommenttia: