perjantai 12. syyskuuta 2014

Kaurainen omppupiirakka


Haluan jakaa teidän kanssanne tämän 
herkullisen kaura omenapiirakan ohjeen. 

Pohja:
100g margariinia
1 muna
1,5dl kaurahiutaleita
0,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1-2 omenaa

Muru:
50g margariinia
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5dl kaurahiutaleita

(Fariinisokeria)

Ohje:


Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata margariini.
Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa sekaisin. 
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille,
käytä jauhoja apuna.
Pese omenat ja viipaloi haluamaasi muotoon.
Asettele omppuviipaleet haluamallasi tavalla pohjan päälle.


Valmista muruseos: sulata margariini ja lisää
sen joukkoon loput aineista.
Ripottele seosta tasaisesti omenoiden päälle.
Ei muutakun uunin keskitasolle 25 minuutiksi.

Kun otat piirakan uunista ulos,
ripottele sen pinnalle halutessasi fariinisokeria.

Tarjoa vaniljajäätelön kera!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti