Leivoin viime viikolla, suklaa-suolapähkinäkakkua ja halusin jakaa tän ohjeen teidän kanssa, koska tästä tuli niin hyvää! Ja kakun saaja oli myös oikein tyytyväinen lopputulokseen. Tässäpä kuvaa kakusta ja kuvien jälkeen itse aiheeseen, eli ohjeeseen.
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75g sulatettua voita
1dl maitoa
2dl vehnäjauhoa
2rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Suklaamousse:
2dl vispikermaa
100g suklaata
2 liivatelehteä
(2rkl kiehuvaa vettä)
150-200g suolapähkinöitä
Kinuski:
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
Kuorrute:
200g suklaata
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Valmista kakkupohja: sulata voi mikrossa. Voi jäähtyy sopivasti sillä välin kun teet seuraavat vaiheet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon kaapimella varovasti sekoittaen vuoroin jauhoseosta,voisulaa ja maitoa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Seuraavaksi valmistetaan suklaamousse: Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaasula kermavaahtoon. Keitä vesi ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää vähän jäähtyneenä ohuena nauhana suklaakerman sekaan kokoajan sekoittaen.
Lusikoi mousse jäähtyneen kakkupohjan päälle. Sitten ripottelet haluamasi määrän suolapähkinöitä moussen päälle. Ja jääkaappiin hyytymään. n.4 tunnin kuluttua hyytynyt sen verran, että voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Itse annoin hyytyä yönyli mikä on aina vaan parempi ja varmempi tyyli.
Kun kakku on hyytynyt valmista kinuski: Mittaa kerma,sokeri ja suola maitokattilaan (en saa millään oikeaa nimeä nyt päähäni). Keitä seosta 10 minuuttia hiljalleen, kokoajan sekoittaen. Anna hetken jähmettyä, jotta saat levitettyä hyvin kakun suolapähkinäkerroksen päälle.
Kuorrutus: Sulata suklaa ja levitä kinuskikerroksen päälle ja anna vapaasti valua reunoille. Koristele halutessasi suolapähkinöillä. Hetkeksi vielä jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Kannattaa nostaa hetki ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta suklaakuorrute antaa hieman periksi, että saa paremmin leikattua.
Oi nam! <3
VastaaPoistaOli kyl törkeen hyvää! <3
Poista